بررسی-اثر-کربوهیدرات-خوراکی-بر-درد-تهوع-و-استفراغ-بعد-از-عمل-جراحی-در-اطفال-6-تا-16-سال
بررسی اثر کربوهیدرات خوراکی بر درد، تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی در اطفال 6 تا 16 سال
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 55
حجم فایل: 319 کیلوبایت
 

بررسی اثر کربوهیدرات خوراکی بر درد، تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی در اطفال 6 تا 16 سال

 

تعداد صفحات : 55  صفحه 

 

چکیده

      امروزه گرایش به انجام اعمال جراحی الکتیو در کودکان روبه افزایش است. کودکان به دلیل بالاتر بودن متابولیسم پایه و نسبت بالای سطح بدن به وزن، به ناشتا بودن حساس هستند و  ناشتایی طولانی مدت در آنها علاوه بر احساس تشنگی، گرسنگی و Discomfort می­تواند با تخلیه ذخایر گلیکوژن باعث فعال شدن پاسخ­های آندوکرین و متابولیک در بدن و در نتیجه افزایش طول مدت بستری و تحلیل توده عضلانی بدن شود. در نتیجه توصیه­های پیشین مبنی بر ناشتایی طولانی مدت امروز طرفدار کمتری در بین متخصصان بیهوشی دارد و گایدلاین­های جدید توصیه به مصرف مایعات شفاف تا دو ساعت قبل از اینداکش می­نماید.

       مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف کربوهیدرات خوراکی قبل از عمل بر میزان درد، تهوع، استفراغ پس از عمل و گرسنگی و تشنگی قبل از عمل در کوکان ترتیب داده شد.

در یک کارآزمایی بالینی دو سو کور، 60 کودک 6 تا 16 سال که کاندید عمل هرنیورافی اینگوینال بودند به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. معیارهای خروج از مطالعه عبارتند از مصرف مسکن­های غیر استروئیدی، بیماری ریفلاکس معده به مری، سابقه دیابت، مصرف داروهای ضد تهوع- استفراغ و Difficult intubation بودند. هر دو گروه از شب قبل از عمل ناشتا شدند. دو ساعت قبل از شروع  بیهوشی، گروه اول 5 سی­سی بر کیلوگرم از محلول 5/12 درصد محلول خوراکی گلوکز و گروه دوم به همان میزان آب خالص دریافت کردند. میزان تشنگی و گرسنگی قبل از عمل و همچنین میزان درد، تهوع و استفراغ پس از عمل، در ساعت­های دو، شش، دوازده و بیست و چهار ثبت شد. برای ثبت اسکور درد از Visual Analog Scale استفاده شد. 

       پس از آنالیز آماری، مشاهد شد که مصرف کربوهیدرات خوراکی قبل از عمل باعث کاهش احساس گرسنگی و تشنگی شده است. مصرف کربوهیدرات خوراکی بر میزان درد، میزان مخدر مصرفی، تهوع و استفراغ پس از عمل تاثیر نداشت. هیچ موردی از آسپیراسیون در هیچیک از گروه­ها مشاهده نشده است.

        با توجه یافته­های مطالعه حاضر و بی خطر بودن مصرف کربوهیدرات خوراکی 2 ساعت قبل از عمل از نظر ایجاد آسپیراسیون،  مصرف محلول کربوهیدرات خوراکی جهت کاهش احساس تشنگی و گرسنگی در بیمار توصیه می­شود.

فصل اول : مقدمه

فصل دوم : دانستنی های پژوهش

فصل سوم : روش پژوهش

فصل چهارم : نتایج پژوهش

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.